Pentru a asigura eliminarea eficienta a apei din cabina de dus, o rigola de dus liniara este un element de scurgere a apei cu un design rectiliniu extins. Aceasta maximizeaza directionarea fluxului de apa spre un singur punct de iesire. Desi conceptul a fost folosit de ceva timp in baile institutionale si industriale, aceste instalatii sanitare abia acum devin populare, avand in plus si un design atractiv si modern.
Aspectul estetic al rigolelor depaseste cu mult simpla amenajare si reprezinta cu adevarat un beneficiu pentru cabina de dus. Aceasta componenta cruciala a sistemului de canalizare a dusului este acum centrul arhitectural al incaperii, servind nu numai ca punct de concentrare a apei utilizate, ci si pentru imbunatatirea aspectului general. Datorita varietatii de modele si caracteristici, rigola de dus a devenit o optiune inteligenta si deosebita. Rigolele liniare ofera un aspect simplu si neted oricarui dus si reprezinta un mecanism de drenaj imbunatatit.
Pentru a curata canalul de scurgere si rigola de dus liniara, urmeaza acesti pasi simpli:
Primul pas este indepartarea gratarului folosind cheita care este inclusa in pachet. Dupa scoaterea gratarului ai acess la sifonul antimiros si sita care retine firele de par. Utilizati un detergent calitativ si o carpa moale si calda pentru a curata sifonul si sita.
Pulverizati un produs de curatare de inalta calitate pentru baie direct pe corpul rigolei si lasati-l sa actioneze timp de cinci minute pentru a se inmuia. Frecati circular detergentul pe suprafata rigolei in timp ce folositi o carpa moale si apa calda. Parul si alte materiale vizibile trebuie indepartate din jurul rigolei si aruncate la gunoi. Indepartati orice reziduu sau mucegai prin clatire cu apa calda.
Pentru a preveni aparitia mucegaiului si a spumei de sapun, spalati scurgerea cu apa calda, otet si bicarbonat de sodiu la fiecare patru-sase saptamani. Adaugati 1 ceasca de bicarbonat de sodiu si o jumatate de litru de apa fierbinte in scurgerea din podea. Se acorda zece minute pentru inmuiere. Inca o cana de bicarbonat de sodiu, o cana de otet si 10 minute de asteptare. Dupa ce efervescenta se opreste, se clateste cu apa calda.
Lucruri de retinut
Ce trebuie facut
- Verificati daca produsul de curatare poate fi utilizat pe beton, otel inoxidabil, chit si gresie. Canalul de scurgere sau gresia ar putea fi vatamate daca folositi un produs de curatare gresit.
- Este de preferat sa apelati la un instalator calificat pentru asistenta in cazul in care scurgerea se infunda serios.
- In loc de o carpa abraziva, folositi una moale.
Ce nu trebuie sa faceti
- Evitati sa folositi obiecte ascutite sau solutii de curatare care ar putea afecta scurgerea, gresia, chitul sau betonul din apropiere.
- Evitati sa folositi raclete metalice sau detergenti agresivi care ar putea zgaria otelul inoxidabil sau gresia adiacenta.
Speram ca sfaturile noastre va vor fi de ajutor!